Saderināšanās derīguma laiks

Saderināšanās ir romantisks un interesants laiks, ar kuru dalieties ar savu otro pusīti. Rietumos paredzēt konkrēto saderināšanās ilgumu nav raksturīgi, tad katrs pāris paliek saderinājies atšķirīgā laika posmā. Tomēr no kā atkarīgs saderināšanās etapa garums un cik laika derīgas saderināšanās? Gredzentins.lv sniedz dažādus iemeslus no kuriem ir atkarīgs saderināšanās ilgums, tad lasiet un novērtējiet jums vislabāk piemērotāko laika posmu starp saderināšanos un laulībām.

Īsa saderināšanās

Par īsām saderināšanās parasti saucami, kad pāris apprecas pat pēc mazāk nekā trīs mēnešiem pēc bildināšanas. Lai gan mūsdienu sabiedrībā tāds scenārijs skan kā no romantiskas filmas, kad tikko saderinājušies iemīlējušies, skrien uz laulību namu, reālajā dzīvē, šāds lēmums parasti mēdz būt pieņemts ārējās rīcības dēļ. Viena no šīm darbībām var būt zīdaiņa gaidas, kad vēlas apprecēties pirms bērna dzimšanas. Tā pat ātri apprecēties tiecas pāri, kuri gatavojas aizbraukt dzīvot uz citu valsti vai pirms līgavainis dodas armijā. Daudzi pāri tā pat vēlas, lai kāzās piedalītos jau padzīvojuši ģimenes locekļi, vecvecāki, tad ir vēlme kāzas sarīkot ko ātrāk, līdz šaj aiziešanai.

Atsevišķām Āzijas kultūrām ir ļoti noteikti termiņi kuri paredz, kad pārim jāprecas pēc tam, kad meitenei tiek pasniegts saderināšanās gredzens. Lai arī mūsu valstī nav noteikts saderināšanās laika posms, cik derīgas ir saderināšanās, pāri, kuri ir saderinājušies vairāk nekā divus gadus, sagaida nemazu spiedienu no apkārtējiem dēļ vēl nenotikušām kāzām. Tāpat svarīgi ņemt vērā to, ka plānojot kāzas pēc pāris menešiem vai pat mazāk, grūti saņemsiet vēlamos pakalpojumus vai vietu, jo to visu pasūta vismaz pirms pusgada.

Ilga saderināšanās

Kāzas – svarīgākais notikums katra pāra dzīvē un bieži tā plānošana aizņem nemaz laika. Plānošanas laiku ietekmē neskaitāmi faktori, sākot no finansiālā stāvokļa līdz viesu spējai piedalīties. Vēloties saplānot sapņu kāzas, bieži līgavaiņi kādu laiku ietaupa kamēr savāks nepieciešamu summu svētkiem sarīkot un laulību gredzenu iegādei. Tā pat kāzas tiek pārnestas, ja vēlas tās rīkot konkrētajā vietā un vajaga gaidīt kamēr vieta būs brīva jūsu svētkiem. Nereti līgavaiņi atliek kāzas un darba dēļ, kad gaida atvaļinājumu, jo pēc kāzām bieži izbrauc un vēl uz pēckāzu ceļojumu. Tā kā vispopulārākais kāzu sezons ir vasara, pāri, kuri saderinājās ziemā, bet vēlas svinēt kāzas saulainajā periodā, var nolemt precēties tajā pašā vasarā. Ja jums ir topošie viesi, kuri dzīvo ārzemēs, nāksies pielaikoties un pie viņiem un gaidīt, kamēr viņiem būs iespēja ierasties uz jūsu svētkiem.

Tiem, kas plāno salaulāties baznīcā tā pat nāksies piedalīties saderināšanās kursos un iegūt vēl neesošus, tomēr baznīcas laulībām nepieciešamos, sakramentus. Šis process aizņems apmēram pusgadu, tomēr tam ir un laba puse. Izvēloties būt saderinājies ilgāku laika posmu, būs laiks izbaudīt saderināšanās statusu, mierīgi saplānot vēlamās kāzas bez spiediena vai vienkārši baudīt apkartējo apsveikumus, nolemjot savienot savas attiecības ar laulību.

Kā atrast līdzsvaru?

Tātad, kā atrast īsto laika posmu lai saderinātos? Novērtējat visus pirms tam minētos aspektus un nosakiet cik daudz laika nepieciešams jums kāzas saplānot. Atbildiet vai jums ir personīgi notikumi ģimenē, kuri paātrinātu laulību? Vai jūs varat finansiāli apmierināt savu kāzu budžetu un visus ar to saistītos izdevumus? Vai varbūt kāzas nav jūsu prioritāte? Jebkurā gadījumā skatieties uz saderināšanos kā uz solījumu viens otram saistīt savu dzīvi ar laulību. Tāpēc atstājiet pietiekami daudz laika, lai izbaudītu gan saderināšanos, gan kāzu plānošanu.

Vidējais saderināšanās ilgums mūsu valstī ir no 6 līdz 18 mēnešiem. Šis laika posms ir lielisks, jo ir iespēja būt līgavainim, saplānot kāzas un uzkrāt nepieciešamo naudas summu vai uzaicināt viesus. Protams, vissvarīgakais ir ņemt vērā savus dzīves notikumus, plānus un iespējas. Tomēr, psihologi saka, ka pāri, kuri atliek kāzas uz nenoteiktu laiku, bieži, tā un paliek neprecējušies, un desmit gadu laikā esot par līgavaiņiem svarīgākais solījums, sniegtais viens otram, paliek bez jēgas un tiek aizmirsts.

Protams, nav vienīgas visiem piemērotas atbildes uz to, cik derīga saderināšanās. Neskatoties uz to, var ņemt vēra saderināšanās tradīcijas mūsu valstī, personīgos notikumus, prioritātes un iespējas, kā arī paredzēt saderināšanās tādu ilgumu, kāds būs piemērots cik jums, tik jūsu partnerei. Gredzentins.lv uzsver, ka svarīgākais ir neaizmirst saderināšanās ceremonijas būtību un izbaudīt šo laika posmu un kāzu planošanu.