Kāzu gredzeni: uz kura pirksta nēsāt?

Iespējams piekritīsiet, ka vairums cilvēku dzīves kāzu gredzeniem ir nenovertējama vērtība. Šī, neliela pirksta rotaslieta kāzu ceremonijas laikā kļūst divu cilvēku savienības simbols un iegūst mūžīgu šī pāra mīlestības nozīmi. Tam, lai kāzām sagatavotos no A līdz Z, gredzentins.lv dalās ar visām detaļām par laulību gredzeniem, lai kāzu sagatavošanās būtu gluda un viegla. Lasiet un uzziniet, uz kura pirksta nēsājami laulību gredzeni, kā izvēlēties laulību gredzenus, kāda ir iedzimta laulību gredzenu nozīme un kāpēc bez saderināšanās gredzena un laulību gredzena pieskaitīts un trešais - mūžības gredzens.

Laulību gredzens

Uz kura pirksta nēsājams laulību gredzens?

Daudzās Rietumu kultūrās laulības gredzens nēsājams uz kreisās rokas bezvārda pirksta. Tradīcija nēsāt laulību gredzenu tieši uz šī pirksta radās dēļ pārliecības, ka šim pirkstam ir dzīsla, kura ved tieši uz sirdi. Visas vēstures laikā laulību gredzeni simbolizēja mīlestību, uzticību un pašatdevi. Šī tradīcija aizsākās no pašiem seniem laikiem un ir plaši izplatīta gandrīz katrā kultūrā. Lai gan mūsu valstī laulību gredzens nēsājams uz kreisās rokas bezvārda pirksta, pašreizējie noteikumi nav stingri, nu un eksperti mudina izvēlēties ērtāko vietu laulību gredzena nēsāšanai - jo tas ir aksesuārs, kuru nēsāsiet gandrīz to nenoņemot.

Kā izvēlēties laulību gredzenus?

Laulību gredzens - vissvarīgākais kāzu ceremonijas atribūts, tad to izvēlēties var būt sarežģīti. Sniedzam piecus soļus, kurus vajadzētu apspriest, izvēloties laulību gredzenus, tam, lai šis process nenospiestu jūsu plecus, bet pretēji - sagādātu prieku:

  1. Sāciet ko ātrāk. Pat ja un šķiet, ka zināt kādu laulību gredzenu vēlēsieties, prioritizējiet to iegādāšanos. Jo bez laulību gredzenu, laulības ceremonija nenotiks, tad jūtīsieties daudz mierīgāk, kad šo laulību detaļu jau būsiet saplānojis un turēsiet to savās rokās.
  2. Biudžets. Kāzas bieži pieprasa daudz līdzekļu, tad svarīgi, ka tādu lielu, svarīgu laulību atribūtu iekļausiet budžeta plānošanā un šķirsiet jums ērto summu. Izdalot budžeta daļu atsevišķi laulību gredzenu iegādei, atvieglosiet to izvēli un nepārdzīvosiet, ka iztērēsiet pārāk daudz.
  3. Materiāli. Izvēloties vajadzīgu budžetu, padomājiet par to, no kāda dārgmetāla gribat, lai būtu izlieti jūsu laulību gredzeni. Šajā solī varat konsultēties ar juvelieriem, kuri ieteiks, kurš dārgmetāls būs vispiemērotākais jūsu vajadzībām, vislabāk ņemot vērā jūsu iecienītākās krāsas, aktivitātes un budžetu.
  4. Dzīvesveids. Izvēloties laulību gredzenus, diezgan svarīgi ir ņemt vērā dzīves veidu un aktivitāti. Kā jau minējām, neaizmirstiet, ka šis gredzens uz jūsu rokas būs gandrīz vienmēr, tad izvēlieties sev ērtu gredzena variantu, kurš netraucēs jūsu ikdienas aktivitātei un nepieprasīs lielu apkopi.
  5. Gredzena stils. Kaut arī esam pieraduši laulību gredzenus iztēlot kā plānu, subtilu dzeltenā zelta jostiņu, kura apvin pirkstu, pašreizējās tradīcijas ļauj novirzīties no šīs klasikas. Laulību gredzenus, jaunais pāris, tagad neizvairās izrotāt ar dārgakmeņiem, ornamentiem, gravējumiem un tā tālāk. Tad izvēlieties gredzenus, kuri būs jums dārgi, piemēroti un priecēs visu dzīvi!

Laulību gredzenu nozīme

Laulību gredzens ir ilglaika mīlestības, pašatdeves simbols un divu cilvēku vienošanās mīlēt un vertēt viens otru visu dzīvi. Laulību gredzeni, bez šaubām, ir apaļas formas, un tā ir pati no sevis simboliskā nozīme laulāšanās pārim. Aplim nav ne sākuma, ne nobeiguma, tapēc tas ir bezgalības simbols. Daudzums laulību gredzenus nēsā uz kreisās rokas ceturtā pirksta. Tas ir tapēc, ka agrāk domāja, ka šī pirksta dzīsla ved tieši uz nēsātāja sirdi.

Mūžības gredzens

Mūsu valstī tradicionālie gredzeni, kas simbolizē divu cilvēku savienību, ir saderināšanās un laulību gredzeni. Tomēr, Rietumu kultūrā arvien labāk ir populāri mūžības gredzeni. Šie gredzeni visbiežāk tika dāvināti sievietēm, laulību gada dienas gadījumā. Tādēļ, ka gredzena kā savienības zīmes simboliskā nozīme ir saistīta ar tā apaļu formu – bez sākuma, bez beigām, t.i. mūžīga. Mūžības gredzens, dāvināms šai nozīmei, atgādina un nostiprina saistības, pēc daudzu gadu laulības. Šis gredzens, tā pat, visbiežāk ir izgatavots no baltā zelta vai platīna jostiņas, kas pārklāts ar dimantiem.

Laulību gredzens

Novēlam skaistas, siltas un jaukas kāzas un vieglu plānošanu!